Avontuur

Nooit meer langs de lijn

Leestijd: 2 min

In de nieuwe wereld zijn veel dingen anders dan we gewend waren. Duizenden mensen dicht opeengepakt langs de lijn of bij de finish van een grote wedstrijd gaan we misschien nooit meer zien. Massastarts bij triathlons en duathlons zouden zomaar voltooid verleden tijd kunnen zijn. Transition brengt een ode aan de kameraderie en het saamhorigheidsgevoel van weleer.

Klaar voor de start

Schouder aan schouder staan we. Zenuwachtig, gespannen, vol verwachting en ook stiekem een beetje bang. Weet jij waar je na die eerste boei naartoe moet? Hoe deel jij de eerste run in? Zullen we kijken of we samen kunnen blijven tot de eerste wissel? Een collectieve zucht. Als het startschot klinkt, de hoorn toetert of het kanon afgaat, dan gaan we los. Hijgend en zwetend, botsende klotsende lijven, spugend en snotterend, hoestend en proestend.

We schreeuwen ze er doorheen

We zijn vroeg opgestaan. Moesten van ver komen. Het was helaas nog donker. Gelukkig was het vroeg licht. Kletsnat was het. Het was al vroeg heet. Het bleef maar plenzen. De zon brandde al snel. We staan er klaar voor. Daar komen ze. Juich de kelen schor. Sla de handen blauw. Zouden ze ons horen? Het moet haast wel. Komop helden. Wat een spektakel. Wat een mensenmassa. Indrukwekkend om hierbij te horen. Wij vieren onze sport.Foto door: TIG Sports

Samen zullen we strijden

Over drie dagen mogen we racen. Ons WK. Al die landen, ze zijn erbij. Vanavond eten we pasta, drinken we bier en wijn en ontmoeten we gelijkgezinden. We gaan op de foto met onze ploeg. Wisselen aandenkens uit met atleten van ver. Dit is ons toernooi. Wij zijn trots dat wij ons land vertegenwoordigen en zij ook. Samen vieren wij onze sport.

Het is zomervakantie

Een dagje uit aan het meer. Kijk nou, er is een triathlon. We gaan kijken. Hee, het is al gezellig druk. Wat zijn ze vroeg begonnen! Kijk, daar komen de zwemmers aan. Zie je een bekende? We blijven tot het eind. Nu zijn ze aan het lopen. Ja, daar heb je die dame weer. Joehoe, zet hem op! Straks met zijn allen naar een terras en vanmiddag lekker op het strand. Het zal wel druk zijn. Wat geeft het, het is vakantie.

De klassieker

Eens per jaar is het feest in de polder. Dan gaan we met de hele club naar de klassieker. We bivakkeren op onze vaste plek en onthalen elke atleet alsof het de wereldkampioen is. Pas als de laatste sporter over de finish is, doen we het licht uit en gaan we naar huis. Voor die tijd heeft het bier rijkelijk gevloeid en is de patat erin gegaan alsof het macaroni was. We waren er weer bij met de hele club. Volgend jaar is er weer een klassieker. Erbij zijn is zoveel mooier dan kijken op de buis.


 

Dit artikel is onderdeel van de special Nieuwe Wereld   

Deel dit artikel


___ app

___ Challenge Almere-Amsterdam

 

Organiseren als nieuwe uitdaging

Nog niet
ingeschreven?

De redactie van Transition houdt jou graag op de hoogte van nieuwe artikelen, tips van onze Makers en sneak previews van nieuwe edities van het online magazine.