Lifestyle

Girona na corona

Leestijd: 3 min

Mick Hoogwerf begon een guesthouse in sportersparadijs Girona en toen ging de samenleving op slot. Nu gaat de wereld langzaam weer open en dat betekent dat we ook weer naar het buitenland kunnen voor een trainingsstage. Hoe ging het in de tussentijd?

 

Een populaire bestemming voor vakantiegangers en vooral voor duursporters is Girona aan de Spaanse Costa Brava. Hoe zijn ze daar de coronacrisis door gekomen? Transition Magazine sprak met Mick Hoogwerf die net voor de coronacrisis losbarstte zijn baan opgaf om samen met zijn vrouw Wilma guesthouse/B&B Equipe te gaan runnen.

 

Na een jaar heen en weer gereisd te hebben tussen Rotterdam en Girona, was het in januari 2020 zover. Zijn vrouw Wilma was in september 2018 al verhuisd naar Spanje en na een grondige renovatie van het huis op de Montjuïc, was het ook tijd voor Mick om fulltime in Girona te gaan wonen en werken. “Terwijl Wilma de verbouwing regelde in Spanje, ben ik nog een tijdje langer in Nederland blijven werken om een financiële buffer op te bouwen. Die buffer konden we uiteindelijk goed gebruiken want de coronacrisis kwam hard aan. We zijn in totaal negentig dagen in een volledige lockdown geweest, waarbij we ook echt het huis niet uit mochten, en uiteindelijk hebben we in de zomer weer mondjesmaat wat mensen kunnen ontvangen.” 

 

 

Koffie en geluk

De start van Equipe, dat helemaal is ingericht op sportieve gasten, was dus niet zoals ze gehoopt en gepland hadden. “Veel gasten hebben we helaas niet gehad in ons eerste jaar. Maar we hebben er ons doorheen geslagen en de tijd nuttig gebruikt. We hebben ons huis en de B&B, die in totaal vijf kamers telt, helemaal kunnen finetunen. Ook financieel zijn we gelukkig niet kopje onder gegaan. We hebben geleerd dat we in principe niet zoveel nodig hebben. We hadden mooi weer, na de lockdown hebben we lekker veel samen kunnen fietsen en we kwamen er achter dat je van een goede kop koffie ook heel gelukkig wordt.”

Nu het ergste achter de rug lijkt te zijn, kijken Mick en zijn vrouw vol vertrouwen naar de toekomst. Vanaf begin juli is Equipe volgeboekt. “Augustus is traditioneel rustig omdat het hier dan erg warm is, maar voor september en oktober hebben we al verschillende boekingen. Ik kijk er naar uit dat we weer een huis vol mensen hebben en dat we onze sportieve gasten op een mooie manier Girona kunnen laten ervaren. Je kunt hier prachtig fietsen langs de kust en in de bergen, er is een atletiekbaan, je kunt fantastisch trailrunnen, het meer van Banyoles ligt dichtbij en onderaan de berg waar we wonen is een 50-meter zwembad. Daar worden triatleten altijd heel blij van.”

Onderaan de berg waar we wonen is een 50-meter zwembad Daar worden triatleten altijd heel blij van.

Lokale lekkernij

Mick, die een achtergrond als hardloper heeft, maar nu ook een fervent fietser is, leidt zijn gasten graag rond in de omgeving van Girona. Hij neemt ze mee naar de Rococorba, de favoriete klim van Lance Armstrong, of fietst met de ze de ‘George Hincapie loop’, maar laat ze ook kennismaken met de Catalaanse eetcultuur. “Ik weet waar ze de beste koffie schenken en waar je de lekkerste croissants en taartjes kunt eten. Ook de plaatselijke lekkernij Xuixo, een soort gefrituurde croissant gevuld met room en besprenkeld met suiker en kaneel, moet je zeker proberen als je hier bent. Moet je daarna wel zeker een uur fietsen om die calorieën er weer af te trainen.” 


 

Dit artikel komt uit Transition Magazine #28.

Deel dit artikel


Marcia Jansen

Schrijft voor Transition over een breed scala aan onderwerpen, van gezondheid en training tot triathlon als lifestyle en interviews.

Nog niet
ingeschreven?

De redactie van Transition houdt jou graag op de hoogte van nieuwe artikelen, tips van onze Makers en sneak previews van nieuwe edities van het online magazine.