Lifestyle

Het Van der Voort Triathlon Circuit

Leestijd: 3 min

Van der Voort Triathlon Circuit versterkt en verbindt sport in kop van Noord-Holland

 

In de kop van Noord-Holland werken zes triathlons samen in het Van der Voort Triathlon Circuit. Het doel is om elkaar te versterken, organisaties en atleten te verbinden én de jeugd in Noord-Holland voldoende startgelegenheid te bieden.

''De sport heeft me veel gebracht
en op deze manier geef ik met veel
plezier iets terug aan de sport
in de regio''

Het Van der Voort Triathlon Circuit bestaat inmiddels zeven jaar, met een onderbreking door corona, en groeide de afgelopen jaren van vier naar zes wedstrijden: Heerhugowaard, Langedijk, Nieuwe Niedorp, Schagen, Anna Paulowna en Dirkshorn. Het initiatief kwam van Willem van der Voort die al 35 jaar verslingerd is aan triathlon en met zijn familiebedrijf Van der Voort Groep, een financiële dienstverlener voor uitzendbureaus, ruim dertig jaar als sponsor betrokken is bij de triathlonsport.Van der Voort is als atleet, sponsor, speaker en organisator al jaren op verschillende manieren actief in de triathlonsport in de regio.

 

“Ik heb in het verleden aan alle triathlons hier in de kop van Noord-Holland meegedaan en ik maak zelf deel uit van het organisatiecomité in Schagen”, vertelt Van der Voort die dit jaar in zijn nieuwe agegroup M65 meedoet aan de Challenge Roth.

 

“Ik zag dat er bij de verschillende organisaties dingen speelden waar we elkaar in zouden kunnen ondersteunen. Zoals bijvoorbeeld het uitlenen van materialen of het uitwisselen van kennis. Zo is het idee ontstaan.”

Een andere belangrijke reden voor Van der Voort voor het opstarten van het circuit, is het samenbrengen van atleten.

“Er zijn drie verenigingen hier in de regio, DTC Heerhugowaard, TV Zwefilo uit Tuitjenhorn en Zwem- en Triathlon Vereniging Oude Veer. Sporters kwamen elkaar wel tegen bij wedstrijden, maar we kenden elkaar niet echt. Triatleten zijn individuals, iedereen is vaak met zijn eigen wedstrijden bezig en je mist, zoals bijvoorbeeld bij voetbalclubs, een kantine waar je gezellig na het sporten samen kunt zijn. We wilden daarom graag het seizoen in een sociale setting eindigen. Ieder jaar vindt de prijsuitreiking van het circuit plaats tijdens een duursportgala waar we op een leuke manier met elkaar het seizoen afsluiten, de winnaars huldigen en we elkaar dus ook beter leren kennen.”

De wedstrijden die deel uit maken van het circuit, vijf avondsprints en een kwart afstand, allemaal met een eigen ambiance en karakter, zijn bovendien geschikte wedstrijden voor de jeugd.

“We willen met dit circuit de jeugdsport, atleten tussen de 15 en 18 jaar, stimuleren en ze voldoende startgelegenheid geven. Hoe snel de wedstrijd ook volboekt, voor de jeugd maken we altijd plek. Dat vinden we heel belangrijk.”

Van der Voort is met zijn bedrijf niet alleen hoofdsponsor van het circuit, maar ook van Triathlon Heerhugowaard, Langedijk, Dirkshorn en Anna Paulowna, twee triathlonteams, en ondersteunt hij diverse atleten zoals Dieuwertje Bax, Tristan Olij en Mitch Kolkman en in het verleden Eric van der Linden en Els Visser.

 

''Het is een fantastische sport
die we met elkaar delen''

Triathlon speelt een belangrijke rol in zijn leven.

“Het is een fantastische sport die we met elkaar delen. Ik heb aan meer dan tweehonderd triathlons meegedaan, maar tegenwoordig focus ik me op één halve en één hele triathlon per jaar. Ik had best een drukke baan, mijn zoon en dochter nemen nu mijn plek in de directie over, en triathlon heeft me altijd geholpen om een goede balans tussen werk en prive te vinden. Door in het water te liggen, te fietsen of te lopen, kon ik mijn dag relativeren en ontstonden weer nieuwe plannen. Het gaf me rust en heeft me denk ik ook wel behoed voor een burn-out. Kortom, de sport heeft me veel gebracht en op deze manier geef ik met veel plezier iets terug aan de sport in de regio.”

Meer informatie over het Van der Voort Circuit is via deze link te vinden.

Deel dit artikel


Nog niet
ingeschreven?

De redactie van Transition houdt jou graag op de hoogte van nieuwe artikelen, tips van onze Makers en sneak previews van nieuwe edities van het online magazine.