Training

Houd het
leuk en
uitdagend

Leestijd: 2 min

Na een lange werkdag even geen motivatie om te trainen? Of sowieso in een dip nu er een groot kruis door de wedstrijdkalender staat? Een dag niet trainen is absoluut niet erg, maar soms heb je iets nodig om de sleur te doorbreken. Transition geeft tips om jouw trainingen leuk en uitdagend te houden.

Vitaminen scoren

Het valt steeds meer op, de vele groente- en fruitkraampjes bij de boeren. Ga voor een fietsrit of wandeling en doe een rugtas op. Kijk van tevoren voor een boerderij in jouw buurt die groente of fruit verkoopt en ga voor de verse oogst! Op de terugweg wat extra gewicht op de rug en met een goed doel de training kunnen doen.

Water ontdekken

De zwembaden gaan weer open met de nodige regels. Na meerdere keren zwemmen in open water moet het heerlijk zijn om weer chloor op te kunnen snuiven bij het binnenlopen van het zwembad. Tegelijkertijd kunnen de nieuwe regels zorgen voor ongeduld en is het open water daarentegen helemaal voor jouzelf. Als je dan toch al meerdere keren hebt gezwommen in die fijne plas of het schone kanaal, ontdek dan eens andere locatie.

Kijk een paar kilometer verder of vraag aan medetriatleten waar zij hun buitenwatertraining afwerken. Fiets of loop er samen heen of ga met iemand die meekijkt vanaf de kant. Bijkomend voordeel van een andere zwemlocatie is dat je je op andere objecten of gebouwen zal moeten oriënteren. Altijd handig voor tijdens een wedstrijd!

Ga er op uit

Jouw vaste ronde op de fiets onderhand wel gezien of ken je elke straatsteen van dat ene pittoreske dorpje? Pak de kaart erbij en schrijf voor de fiets- of looptraining wat plaatsnamen op. Plaatsen waar je nog niet eerder kwam of waar jouw trainingsmaatje zo leuk over vertelde. Als je toch al wel alles in jouw omgeving hebt gezien, probeer dan eens een woord te maken van de eerste letters van plaatsnamen. Neem bijvoorbeeld een rit van Nijmegen naar Tiel, Beuningen en weer terug! Kun jij een rondje ‘NTB’ maken in jouw buurt? Van plaats naar plaats fietsen zorgt voor kleine doelen in jouw rit en brengt je naar nieuwe plekken.

Nieuwe trails

‘Doe eens wat anders’ lijkt het motto in deze tijd zonder wedstrijden. Haal de mountainbike weer onder het stof vandaan of pak de trailschoenen van zolder. Elke plaats heeft wel weggetjes door de polder of paadjes door het bos. Wellicht ken je er al veel, maar ga eens met een trainingsmaatje op pad en ga op zoek naar – voor jullie – onbekende gravelpaadjes. Trailen gaat vooral om de mooie plekjes en het tempo daarbij maakt wat minder uit. Doe jouw rustige loop op een andere ondergrond en ga op zoek naar plekken die je nog niet eerder wist te vinden.

Foto door: Barbara Kerkhof

Virtual triathlon

De laatste weken kwamen er al meerdere voorbij: virtuele wedstrijden. Er is onderhand iets meer vrijheid en het buitenwater krijgt een steeds aangenamere temperatuur. Ook de buitentemperatuur stijgt met de week en de zon schijnt bijna dagelijks. Perfecte omstandigheden om zélf een triathlon te doen! Kies je eigen starttijd, parcours en tempo. Kijk of er iemand met je mee wilt en volbreng de eerste triathlon van het ‘seizoen’! Heb jij al een doel om naartoe te trainen?

Op de foto boven dit artikel: Michiel Hellegers. Foto gemaakt door Ruben van Zeijl.

Deel dit artikel


Kim van ’t Verlaat

Beloftevol triathlontalent, woont en traint in Sittard en studeert journalistiek in Tilburg.

Nog niet
ingeschreven?

De redactie van Transition houdt jou graag op de hoogte van nieuwe artikelen, tips van onze Makers en sneak previews van nieuwe edities van het online magazine.