Lifestyle

Spotlight: Hashtags

Leestijd: 3 min

Volgers, filters, hashtags, likes… Het is een opgave om alles bij te houden op social media. Transition helpt de duursporter deze editie op pad met een aantal populaire hashtags. Zo’n hashtag is namelijk niet alleen handig om meer bereik te generen, je kunt elkaar er ook mee inspireren om bepaalde activiteiten te doen. Na afloop deel je dit weer met elkaar. Ken jij de volgende hashtags (en hun bereik) al? 

Jouw duursportgids door Nederland – en ver daarbuiten – vind je in Spotlight. De redactie van Transition verzamelt evenementen, uitdagingen, en toffe plekken die je echt een keer sportend bezocht moet hebben. Bucketlist op een presenteerblaadje!#sunrisechallengenl

83 volgers

 

Als er een hashtag is die je van de bank of uit je bed moet krijgen, dan is het deze wel. Meike Kuipers riep deze hashtag twee jaar geleden in het leven. De sportieveling – die ook al eens een triathlon deed – bedacht de ‘Sunrise Challenge NL’ waarin ze haar volgers uitdaagde om voor zonsopkomst te gaan sporten. Iedereen die meedeed kreeg een zelfontworpen medaille door Meike thuisgestuurd. Ondanks dat de challenge in 2020 gehouden werd, zijn er nog veel atleten op Instagram die Meike noemen als ze voor of met zonsopkomst een sportieve activiteit doen. Niets beter dan elkaar motiveren om op pad te gaan, toch?

 

Foto doo: @meikekuipersnl#outsideisfree

5.800.000 volgers

 

Wij als triatleten kunnen deze hashtag eigenlijk toe-eigenen. We doen een echte buitensport en zeker in het zomerseizoen doen we veel trainingen buiten. Zowel het zwemmen, fietsen als lopen kunnen we dan in de buitenlucht doen. Outside is free geldt voor de triatleet dus altijd. Deze hashtag krijgt de mensen die tot laat op de dag werken op pad. Na een kantoordag naar buiten om nog even te sporten: ontspanning door inspanning. We moeten blijven bewegen in ons drukke leven. En dat hoeft echt niet altijd zwemmen, fietsen of lopen te zijn. Een stukje wandelen kan ook buiten, en is ook goed voor je. Outside is free!

 

Foto door: Jeroen van ’t Verlaat#timetrialtuesday

77.000 volgers

 

Dit is duidelijk een inkoppertje voor triatleten en wielrenners. Time Trial Tuesday – letterlijk Tijdrit Dinsdag – wordt vanzelfsprekend elke tweede dag van de week gebruikt om die mooie foto van je tijdritfiets of een foto van jezelf in tijdrithouding op social media te delen. Dat kan een actiefoto zijn, maar ook de fiets zelf, zonder dat je zelf in beeld bent. Voor veel triatleten is deze dag het perfecte excuus om hun fiets te showen aan hun volgers. Het handige aan deze hashtag is dat hij ook wel eens gebruikt wordt als Time Trial Thursday. Mocht het plaatsen van de foto op dinsdag erbij ingeschoten zijn, kan het altijd nog op donderdag. Je zal de eerste niet zijn. 

 #ikloophard

244.000 volgers

‘Ik loop hard’ kan door iedereen gebruikt worden die naar buiten is gegaan voor een rondje lopen. Deze hashtag komt vooral tot leven tijdens marathonevents of wanneer iemand voor de eerste keer de hardloopschoenen aantrekt. Hoe leuk is het dat dit zoveel mensen op de been krijgt? Het Instagramaccount ‘Ik loop hard’ licht verschillende hardlopers uit. Van beginners tot de echte profs, van korte tot lange afstand. Een ware community ontstaat door slechts het delen van dezelfde passie! Ondanks dat je als triatleet meer doet dan alleen hardlopen, krijg je een deel van jouw volgers wellicht de weg op door hen te inspireren met deze hashtag!

 

Foto door: Rob van Efferen (via @runningcoachlisa)#openwaterswimming

810.000 volgers

 

De zomer is begonnen en het triathlonseizoen is al even onderweg. De zwemkilometers kunnen dus eindelijk weer in het buitenwater gemaakt worden! Niet altijd maar baantjes zwemmen in het chloorwater met tientallen, misschien wel honderden keerpunten. Open water zwemmen kan op heel veel locaties in Nederland en zorgt voor de mooiste plaatjes. Met zonsopkomst, zonsondergang of gewoon in een fantastisch gelegen meertje. Met een groep atleten is het veiliger én vaak ook veel gezelliger. Wat is er beter dan op een zomerse dag het water induiken voor een stukje #openwaterswimming?

 


 

Dit artikel komt uit Transition Magazine #29

Deel dit artikel


Kim van ’t Verlaat

Beloftevol triathlontalent, woont en traint in Sittard en studeert journalistiek in Tilburg.

Nog niet
ingeschreven?

De redactie van Transition houdt jou graag op de hoogte van nieuwe artikelen, tips van onze Makers en sneak previews van nieuwe edities van het online magazine.