Lifestyle

Starterspraat

Leestijd: 1 min

De triathlonsport levert bij iedere atleet unieke herinneringen op. Zeven atleten delen hun ervaringen.

Yvonne Val, Zaandam

“Ik zocht een doel om fit te worden voor mijn kleinkinderen. Met een schema van internet deed ik in juli 2017 mijn eerste triathlon. Wat was dat gaaf! Ik ging gelijk groot dromen: op mijn 65e naar het EK. Dat is gelukt! Inmiddels ben ik een superfitte oma en leer ik nog genoeg bij over de sport.”

 

Rubina Kennis, Maastricht

“De sfeer rondom triathlons sprak mij altijd al erg aan. In juni 2023 deed ik mijn eerste wedstrijd. Het zwemmen vond ik de grootste uitdaging, maar de spanning hiervoor verdween al snel op de wedstrijddag. Ik genoot van de uitdaging, de sfeer en het mooie parcours!”

Noémie van der Borcht, Spijkenisse

“Aangewezen op je eigen krachten, genieten van de drie disciplines en publiek dat je vleugels geeft. Dat is zo mooi aan triathlon!”

Tessa van der Water, Maassluis

“Raak ik tijdens het zwemmen gedesoriënteerd? Niet vergeten om de badmuts af te doen en fietshelm op! Is de route goed aangegeven? Rondes tellen en doseren! Gezonde spanning
voor mijn eerste wedstrijd, maar wat een topervaring. De tweede plek (en genoeg ruimte voor verbetering) smaakt naar meer!”

Alberto Daniels, Sittard

“Grote afstanden, afzien en vooral ongelooflijke sportprestaties. Dat was mijn beeld van triathlon. Terwijl mijn leven draaide om golfen. Nu, na twee sprinttriathlons, is dat op de achtergrond gekomen. De standaard afstand en ooit een keer een Ironman zijn het streven. Triathlon geeft een nieuw doel op mijn levenspad. Was ik er maar eerder mee begonnen.”

Lars van Zessen, Heerenveen

”Geïnspireerd door de Olympische Spelen deed ik in 2021 mijn eerste triathlon in Stiens. De wisselzone was een dingetje: ik kwam als tweede uit het water, maar stapte als laatste op de fiets. Inmiddels heb ik mijn debuut gemaakt in de Europacup in Polen, een heel mooie ervaring.”

Deel dit artikel


Nog niet
ingeschreven?

De redactie van Transition houdt jou graag op de hoogte van nieuwe artikelen, tips van onze Makers en sneak previews van nieuwe edities van het online magazine.