Avontuur

Wisselzone

Leestijd: 2 min

Tips, tricks en informatie, voor jou bij elkaar gezocht door de redactie van Transition.

 

 


Wereld rond

Docu

460 km zwemmen, 21.600 km fietsen en 5.060 km lopen. Het zijn afstanden die nauwelijks te bevatten zijn. Jonas Deichmann ging triatlonnend de wereld rond. Benieuwd hoe hij zich door de meest extreme omstandigheden heen manoeuvreerde? Kijk dan Das Limit bin nur Ich, een docufilm van Markus Weinberg. Liever lezen of luisteren? Er is ook een gelijknamig boek beschikbaar.

Bekijk

 


The Cold Fix

Boek

Van een korte dip tot een echte training: zwemmen in koud water wordt steeds populairder. In dit boek neemt Sara Barnes je mee naar de magie van het koude water. Ze reisde over de hele wereld en ontmoette andere zwemmers die haar passie voor koud water delen.

Lees

 


Go indoor

Gear

Zwift is inmiddels breed bekend in de triathlonscene, maar ook al eens kennis gemaakt met tegenhanger Rouvy? Via dit online trainingsplatform zijn onder meer de parcoursen van verschillende Challenge-wedstrijden te rijden. Staat Almere of Geraardsbergen komend seizoen bij jou op de kalender? Dan kun je je deze winter al voorbereiden, gewoon vanuit huis.

Ride Rouvy

 


“There is no growth in the comfort zone.”

Jocko Willink

 


Become a highlander

Event

Hou jij als triatleet van lang en past hiken ook prima in jouw straatje? Dan is een Highland Adventure het proberen waard. Een uitdagende, 100 kilometer lange, meerdaagse wandeltocht. Er zijn events over de hele wereld die je naar de mooiste plekken voeren.

Meer info

 


DotWatcher

Volgen

Is een Ironman al een lange zit als supporter? Probeer je held dan maar eens te volgen in een ultra cycling evenement van een paar duizend kilomater. Dat kan door middel van dotwatching. Feitelijk is het niet meer dan kijken naar stippen op een kaart. Toch is de beleving volgens ervaringsdeskundigen vele malen groter. En pas op, het schijnt verslavend te zijn.

Volgen

 

 


Hormonen

Boek

Hormonen spelen een grote rol in ons lichaam. Niet alleen bij het sporten en onze prestaties, maar ook bij veel alledaagse zaken. In het boek ‘Wij zijn onze hormonen’ beschrijft Max Nieuwdorp de macht van onze hormonen op alle vlakken en in alle levensfasen.

Lees

 

 


Human Playground

Docu

Tijdens een lange duurtraining dwalen onze gedachten wel eens af. Ooit tijdens zo’n sessie nagedacht over hoe sport is ontstaan? De docuserie Human Playground, te zien op Netflix, duikt in de oorsprong en evolutie van sport en spel over de hele wereld. We spelen om de goden gunstig te stemmen. We spelen om onze grenzen te verleggen en onszelf te perfectioneren. We spelen overal.

Bekijk


 

 


Nieuwe Normaal

Gear

Langeafstandsloper Kilian Jornet kwam onlangs met een nieuw schoenenmerk op de markt: Nnormal. De dubbele N in de naam verwijst naar het Nieuwe Normaal. Het merk belooft schoenen met een minimalistisch ontwerp en een langere houdbaarheid. Dag seizoensveranderingen en modetrends, hallo duurzaamheid!

Shop


 

Dit artikel komt uit Transition Magazine #30

Deel dit artikel


Nog niet
ingeschreven?

De redactie van Transition houdt jou graag op de hoogte van nieuwe artikelen, tips van onze Makers en sneak previews van nieuwe edities van het online magazine.