Training

HET COMPLETE ECOSYSTEEM VAN GARMIN

Leestijd: 3 min

Sporters van alle niveaus gebruiken de producten van Garmin om te trainen en analyseren, maar ook om hun gezondheid en algemene fitheid 24/7 in de gaten te houden. Waarom? We vroegen het aan Jetze en Rachel, twee topatleten die met Garmin samenwerken.

 


 

 

Foto door: Carolien Visser

Jetze Plat

Data is essentieel voor professioneel paratriatleet en handbiker Jetze Plat. Het helpt hem om zijn trainingen en wedstrijden goed te kunnen pacen. De Garmin producten voor (tri)atleten bieden hem op elk onderdeel een passende oplossing. “Ze zijn super simpel in gebruik en altijd betrouwbaar.”

Een belangrijk instrument voor Jetze is de Garmin Forerunner 945. “Een perfect sporthorloge, vooral met zwemmen. Het is een mooi licht horloge, waardoor ik hem niet voel tijdens het sporten en toch inzicht krijg in wat ik heb gedaan.” Jetze gebruikt hem ook vaak tijdens het wheelen, maar dan naast de Garmin Edge. “Die is echt onmisbaar. Gekoppeld aan de vermogensmeter en hartslagband een perfecte tool om de intervallen goed uit te voeren, mooie routes te rijden of gewoon lekker achteraf de data te kunnen teruglezen.” Samen met zijn trainer Guido Vroemen gebruikt Jetze TrainingPeaks en Garmin Connect om alle data te verzamelen. “Aangevuld met mijn gevoel kunnen we hiermee perfect zien hoe ik ervoor sta.”

“Met de producten van Garmin kan ik naast ‘lekker trainen’ ook goed aflezen wat ik precies aan het doen ben.”

Jetze Plat

Inmiddels ook bijna onmisbaar is de Garmin Tacx Neo 2T indoortrainer. “Een aantal jaar geleden was ik absoluut geen fan van binnen trainen. Met de smarttrainer, in combinatie met de Tacx software of Zwift, betrap ik mijzelf er op dat ik soms zelfs binnen train als het gewoon licht en droog is buiten. Het is super efficiënt en leuk qua afwisseling!” Gaat hij buiten fietsen, dan is veiligheid een belangrijk thema. “De Varia Rearview Radar geeft mij een veilig gevoel. Ik gebruik de lamp altijd in het buitenland (handig bijvoorbeeld in donkere tunnels), maar ook in Nederland tijdens grijs weer. Je bent beter zichtbaar en ziet in je scherm dat er auto’s aan komen. Ook dat geeft een veiliger gevoel.”

Om het geheel af te maken draagt Jetze nu de Garmin Venu 2. “Voornamelijk als casual horloge en voor het meten van mijn slaap en body battery. Altijd goed om te kijken of dit matcht met mijn gevoel.”


 


 

 

Foto door: Carel du Plessis

Rachel Klamer

Topatlete Rachel Klamer werkt met de producten van Garmin om in de juiste zones te trainen. “Train je te hard, dan raak je snel geblesseerd of overtraind. Train je te langzaam, dan maak je geen progressie.”

Rachel gebruikt de Garmin Forerunner 945 elke dag. “Niet alleen om mee hard te lopen, maar ook gewoon om de tijd in de gaten te houden en mijn slaap te registeren. Het is een ontzettend fijn horloge. Hij is makkelijk in gebruik en zit comfortabel, zelfs met mijn vrij smalle polsen.” Stapt Rachel op de fiets, dan is de Garmin Edge haar trouwe trainingsmaatje. “Ik kan makkelijk de afstanden en wattages aflezen en ook leuke routes plannen, zodat ik niet elke keer hetzelfde rondje hoef te rijden.” Bijna altijd gebruikt ze daarbij de Garmin Varia radar (RTL515). “Je bent van ver te zien en je krijgt een melding op je Edge dat er een auto aan komt. Dat voelt een stuk veiliger.”

“Ik werk meestal op afstand, maar mijn coaches kunnen zo toch in de gaten houden wat ik doe en feedback geven.”

Rachel Klamer

Rachel noemt zichzelf een echt buitenmens. Toch zit ze ook regelmatig op de Tacx Neo 2T. Als het weer minder goed is, maar ook voor een koppeltraining of specifieke warming-up. “Je hoeft niet op het verkeer te letten, zodat je je echt kan focussen op wat je moet doen.”

Volgens Rachel zijn de producten van Garmin makkelijk in gebruik. “Het kost mij geen enkele moeite om mijn trainingen te uploaden, onder andere naar TrainingPeaks. Zo kunnen coaches makkelijk meekijken en snel feedback geven. Erg handig aangezien ik vrijwel altijd op afstand zit. Ook voor mijzelf is het goed om na een tijd terug te kunnen kijken wat ik in het verleden deed. Maak ik progressie?”


Het complete ecosysteem van Garmin

Garmin biedt een compleet ecosysteem voor triatleten. Recentelijk werden daar nieuwe introducties aan toegevoegd: de Forerunner 955, Edge 1040 Solar en Varia Radar met camera RCT715. Met producten als smartwatches, vermogensmeters, fietscomputers en indoortrainers kun je alles meten en analyseren om het beste uit jezelf te halen.

www.garmin.com


 

Dit artikel komt uit Transition Magazine #29 en werd aangeboden door Garmin.

Deel dit artikel


Jeannet Pennings

Hoofdredacteur van Transition Magazine en zelf amateur triatleet. Schrijft over training, gezondheid en triathlon als lifestyle.

Nog niet
ingeschreven?

De redactie van Transition houdt jou graag op de hoogte van nieuwe artikelen, tips van onze Makers en sneak previews van nieuwe edities van het online magazine.