Lifestyle

Volop genieten

Leestijd: 2 min

Het tot in detail inrichten van de wisselzone, de spanning op de gezichten, het publiek langs de dranghekken, de opzwepende muziek, de bananen en krentenbollen, de aromatische lucht rond de dixi’s, de bemoedigende woorden van de speaker en dan… PANG! Eindelijk, we mogen weer!

Extra water

Oss en omgeving vormden dit jaar het decor voor een bloedhete editie van ‘De Maasdijk’. Maar met extra waterposten was het prima vertoeven in het Brabantse land. Dit jaar vormde de triathlon ook het toneel voor de Teamcompetities (3e en 4eDivisie) en een paratriathlonserie.

Vliegen

De UT-Triathlon in Enschede is er typisch zo één van en voor triatleten. De vrijwilligers van DSTV Aloha weten niet alleen hoe je een strakke wedstrijd moet organiseren, maar ook wat je als deelnemer graag wilt horen tijdens je race. En dan vlieg je net iets harder over het campus-terrein.

Foto door: Richard de Vries

Handje

Teamwork makes the dream work! De hoge zwembadrand kan een ware beproeving zijn voor sommige triatleten, maar met de helpende hand van je teamgenoten sta je binnen no-time op de kant. In formatie rennen over de blauwe loper, op naar T1. In de Team Time Trial draait het allemaal om samenwerking en tactiek.

Superheld

Supporters, wat zouden we zonder hen moeten? Ze geven je net dat zetje in de rug als je deze het hardst nodig hebt. En soms geven ze je superkrachten, omdat ze weten dat jij gaat vandaag gaat winnen. Goed voorbeeld doet goed volgen. De deelnemers aan de Junior Challenge in Almere zijn het levende bewijs. 

Uit de wind

Op de dijk bij Almere kan het soms taai zijn. Het Gooimeer aan de ene kant, het Polderse landschap aan de andere kant en je kop vol in de wind. Gelukkig is stayeren (met je teamgenoten) in de Team Time Trial wel toegestaan. Daar maakten de dames in de 1eDivisie dankbaar gebruik van. Wiel pakken en niet meer loslaten!

Foto door: Harry van ‘t Veld

Snelle wissel

Een westrijd in het zwembad is niet per definitie non-wetsuit. Zeker niet vroeg in het seizoen, zoals de Team triathlon Arnhem. Maar wanneer begin je met het afpellen van die tweede huid? De wissel kan het verschil maken.

Podiumbeesten

Met een volle wedstrijdkalender lijkt het alweer even geleden, maar eerder dit jaar vond NK Duathlon plaats in Almere. Daan de Groot en Marieke Brouwers veroverden de eerste plaatsen.

Foto door: Christie Brouwer

Racepret

Lokale pareltjes, de triathlonwedstrijdkalender telt er verschillende. Noordwijkerhout is er zo eentje. Strakke organisatie, leuke omgeving en altijd een goede sfeer. Dan rijd je als deelnemer vanzelf rond met een lach op je gezicht.


 

Dit artikel komt uit Transition Magazine #29.

Deel dit artikel


Jeannet Pennings

Hoofdredacteur van Transition Magazine en zelf amateur triatleet. Schrijft over training, gezondheid en triathlon als lifestyle.

Nog niet
ingeschreven?

De redactie van Transition houdt jou graag op de hoogte van nieuwe artikelen, tips van onze Makers en sneak previews van nieuwe edities van het online magazine.