Avontuur

Kona 2019-Raceweek updates

Leestijd: 5 min

Het is raceweek op Hawaii’s Big Island. Kailua-Kona en omgeving worden in bezit genomen door triatleten, coaches, fans, vrijwilligers, sponsoren, fotografen en journalisten. Transition houdt je op de hoogte van alles wat de jaarlijkse hoogmis van de triathlonsport bijzonder maakt. Lees hier dagelijks updates over alles wat met het WK Ironman te maken heeft om jouw Kona-honger te stillen. En we volgen natuurlijk onze Nederlandse PRO-dame Els Visser.

Maandag 14 oktober

Tijd om de Kona-raceweek af te sluiten! En voor jou betekent het alvast vooruitkijken naar het interview met Els Visser dat in Transition Magazine te lezen zal zijn. Eind november verschijnt het blad. Tot die tijd kun je natuurlijk alvast even lezen hoe Els ook alweer terecht kwam in de triathlonwereld, met dit item uit Transition #11:

>>>> Overlever & triathlontalent

Genoeg eten en drinken en iedere keer ijs onder mijn pet en in mijn top. De laatste vijftien kilometer moest ik mezelf echt pushen. Dit was niet mijn snelste marathon en het moet zeker nog sneller, maar voor nu ben ik tevreden.

Els Visser, over de marathon tijdens haar Kona-debuut

Zondag 13 oktober

“Debuut in Kona smaakt naar meer voor Els Visser”

Met een zestiende plaats op Hawaii (in 9.18.42), blijft Visser – die haar baan als chirurg inruilde voor die van professional triatlete – zich razendsnel ontwikkelen. In 2017 finishte ze in haar eerste Ironman als agegrouper als vierde tussen de profs. “Er valt nog genoeg winst te boeken, op alle onderdelen. Dit resultaat is in ieder geval heel motiverend. Ik ga me nu eerst focussen op mijn promotie (Visser doet onderzoek naar slokdarmkanker, red) volgende maand en daarna ga ik met mijn coach om de tafel zitten om te kijken welke wedstrijden ik komend seizoen ga doen. Ik wil me zeker weer proberen te kwalificeren voor Kona, dit smaakt naar meer.”

Lees het hele bericht op de site van de Nederlandse Triathlon Bond

Zondag 13 oktober

Winner winner, chicken diner…

https://www.instagram.com/p/B3imjXGI8Jl/

https://www.instagram.com/p/B3ikrFmoVOH/

En lees ook de uitslagen

Zaterdag 12 oktober

Lucy’s gameface is on…

https://www.instagram.com/p/B3gUXI1F8mS/

Zaterdag 12 oktober

30 jaar geleden vond een van de meest beklijvende edities van Ironman Hawaii plaats. Het duel tussen Dave Scott en Mark Allen leeft tot op de dag van vandaag voort in de herinnering als ‘Iron War’. De hoofdredacteur van Transition is fan van het boek dat Matt Fitzgerald erover schreef en wijdde een compleet blog aan het laatste zinnetje uit hoofdstuk 1. Even lezen als je wilt weten waarom…

>>Iron War 30 jaar later

Zaterdag 12 oktober

Frodo is er klaar voor…

https://www.instagram.com/p/B3fZuQwiCvU/

Vrijdag 11 oktober

Ondertussen in Kailua…

https://www.facebook.com/elsvissertriathlete/photos/rpp.258718107965355/684509975386164/?type=3&theater

 

Zaterdag 12 oktober

Els is ingecheckt…

https://www.instagram.com/p/B3fkuNmhqB0/

Vrijdag 11 oktober

Herken jij alle gezichten? Morgen gaan ze schuil onder helmen, achter zwembrillen en zonnebrillen en vertrekken de bekkies tot grimassen gedurende de race. De spanning bouwt op!

Vrijdag 11 oktober

Vul jij een Kona-pool in deze week? Misschien met je vrienden, of die van 3athlon.nl? Dan heeft de Transition een aantal tips voor jou. Lees ons artikel en bekijk daarin ook meteen de keuze van de redactie!

>>>Tips voor je Kona-pool 2019

 

Donderdag 10 oktober

Terwijl Lionel Sanders, de nummer twee van Kona 2017, zijn laatste fietstraining afwerkt in de stand van Wahoo op de Ironman-expo, krijgt hij bezoek van een fan. Leuk voor Lionel!

https://www.instagram.com/p/B3arwvMlIhc/

Donderdag 10 oktober

De Ironman op Hawaii wordt ook wel ‘de nacht van de triathlon’ genoemd en daarom maakten wij voor jou een overzicht van hoe je de race kunt volgen. Check onze ‘How to watch Kona 2019’ voor tips&tricks zodat jij je in de stille uurtjes als de trein over de Queen K-highway dendert, niet hoeft te vervelen. En mocht je daar nog niet genoeg aan hebben, check dan de playlist van Triathlon Taren over Kona 2019. Daarmee vul je de stiltes naadloos op!

Donderdag 10 oktober

In 2018 maakten wij een serie korte verhalen over de veertigste editie van “Hawaii”. Je vindt ze op het instagram-account van de NTB.

https://www.instagram.com/p/BovveVliN63/?utm_source=ig_web_copy_link

Woensdag 9 oktober

Tijd om voor te beschouwen! Het persbericht van de Nederlandse Triathlon Bond blikt vooruit op de race van aanstaande zaterdag en daarin komt ook Els Visser aan het woord. Lees hier het hele persbericht.

“Veel hangt af van de omstandigheden; van de wind en de hitte. Tot nu toe heb ik een heel mooi jaar achter de rug waarin de meeste races goed gingen en waarin ik consistent heb kunnen trainen. Ik voel me fit, heb er superveel zin in en ik hoop hier een goede race neer te zetten.”

Els Visser

Woensdag 9 oktober

Zaterdag staan de professionele triatleten als eerste klaar om van start te gaan in Kona. Hoe ze aan de startlijn kwamen? Wij zochten het uit, met hulp van Thorsten Radde en zijn Kona Rating Report. Lees het in ons artikel ‘Bye-bye Kona Points Ranking

Kona 2019 Rating Report

Woensdag 9 oktober

Beroemd en gevierd, dat is “Breakfast with Bob”, uitgezonden vanaf het al even beroemde Huggo’s on the Rocks in Kona waarin iedereen die iemand is in de Ironman-pro-wereld aan tafel komt. “Onze” Els Visser was er dus ook bij vandaag. Kijk de uitzending terug via het YouTube-kanaal van Babbittville.of onder deze aankondiging.

https://www.instagram.com/p/B3GVu-rhYPh/?igshid=imbwfhd80c9k

Dinsdag 8 oktober

Raceweek is nu echt begonnen met de Parade of Nations, waarbij ook Nederland goed vertegenwoordigd was. Dit jaar komen 23 landgenoten aan de start en de redactie van Trikipedia stelt ze allemaal aan je voor.

https://www.facebook.com/IRONMANtri/posts/10162573364280551

TeamNL in de landenparade. Foto via Niels Kerdel


Dinsdag 8 oktober

Ironmanwinnaar Patrick Lange, die de edities van 2017 en 2018 op zijn naam schreef, zal het dit jaar zonder begeleiding van zijn coach Faris al Sultan moeten doen in Kona. Al Sultan kon geen visum krijgen voor zijn reis naar de Verenigde Staten, zo bericht de NOS.

Faris Al-Sultan (links) met Patrick Lange. Foto door: ANP

Maandag 7 oktober

Vorig jaar, rondom de veertigste editie van Ironman Hawaii, voerden we op de redactie van Transition Magazine een gedachten-experiment uit. Het begon met “wat als…. Julie Moss nooit kruipend over het asfalt in het pikdonker voor het oog van de TV-camera’s haar schijnbaar zekere ironmanzege verloren had in de slotmeters van de Ironman in 1982?”

Lees het hele verhaal ‘Ironman zonder Julie Moss’ uit Transition #17 in onze special over Hawaii of direct via deze link.

Illustratie door: Mirjam Riemens/Studio Vonq

Maandag 7 oktober

Kailua-Kona als het nog rustig is

Het is de week van Ironman Hawaii! Na 51 weken wachten gaan we ons weer opmaken voor het jaarlijkse spektakel op Big Island en wordt Kailua-Kona weer overgenomen door de triathlongekte die al decennia lang in oktober toeslaat in het anders zo kalme paradijs. Transition komt dagelijks met updates over wat zich afspeelt in Kona…en bij ons in Nederland. Wij gidsen jou door de raceweek van de 41e editie van dé Ironman.

Deel dit artikel


Nog niet
ingeschreven?

De redactie van Transition houdt jou graag op de hoogte van nieuwe artikelen, tips van onze Makers en sneak previews van nieuwe edities van het online magazine.