Avontuur

Flink gas
geven op
racecircuit

Leestijd: 2 min

Dat een racecircuit niet alleen is weggelegd voor auto’s en motoren, bewezen de leden van Team4Talent dit jaar. Bij een gebrek aan wedstrijden organiseerden ook zij hun eigen avontuur. Triatleten laten zich immers niet snel voor een gat vangen.

 

Op racecircuit de Varsselring in het Gelderse Hengelo waren het begin juni niet de grote motoren maar de triatleten van Team4Talent die flink gas kwamen geven. Zij streden onderling tegen elkaar in een Bike-Run (50 km fietsen en 10 km lopen).

“Het was een mooie manier om na maanden van alleen trainen te kijken hoe het niveau was ten opzichte van elkaar.”

Daan Schouten

Tijdens de trainingswedstrijd in Hengelo – waar Team4Talent nieuw materiaal, kleding en gewijzigde aero-posities testte – wilden de teamleden niet voor elkaar onderdoen. “Iedereen was blij om weer eens te kunnen racen”, vertelt Daan Schouten. In 2017 maakte hij de overstap van het wielrennen naar de duathlon en bij Team4Talent wil hij zich in de toekomst op de lange afstand gaan toeleggen. “Het was een mooie manier om na maanden van alleen trainen te kijken hoe het niveau was ten opzichte van elkaar. Niemand wilde voor elkaar onder doen.”

Teleurstelling

Schouten had zich zijn eerste jaar bij Team4Talent natuurlijk heel anders voorgesteld. “Ik had heel veel zin in het seizoen en keek uit naar het EK en WK crosstriathlon en -duathlon in Roemenië en Almere. Het was dan ook een teleurstelling dat beide wedstrijden uiteindelijk niet door konden gaan. Ik heb dan ook geprobeerd andere doelen te stellen en heb in het voorjaar vooral aan het hardlopen gewerkt.”

“Op de lange afstand is het zwemonderdeel net iets minder belangrijk dan op de korte afstanden.”

Daan Schouten

Het meeste werk zit voor Schouten nog in het zwemmen. “Daarom ben ik ook aan het toewerken naar het langere werk. Op de lange afstand is het zwemonderdeel net iets minder belangrijk dan op de korte afstanden. Maar goed, in het voorjaar waren alle zwembaden dicht en was het te koud om buiten te zwemmen. Ik moest me dan ook behelpen met een zwembadje in de achtertuin waar ik aan een elastiek probeerde mijn conditie te onderhouden.”

Leermoment

Gezwommen werd er niet Hengelo, maar op zijn favoriete onderdeel realiseerde Schouten op de Varsselring  de snelste tijd. “Helaas kreeg ik halverwege tijdens het lopen last van mijn hamstring en besloot ik dan ook niet meer voluit te gaan. Het was een goed leermoment.”

 

Lees ook: ‘Afzien in DIY triathlon’ (Rhedenman 111), ‘Strijd tegen elementen en jezelf’ (Tri2One), ‘Toch iets om naar toe te werken’ (EDOsports) en ‘Dit nooit meer!’ of toch…?’ (RZC Renkum).


Dit artikel komt uit Transition Magazine #26.

Deel dit artikel


Marcia Jansen

Schrijft voor Transition over een breed scala aan onderwerpen, van gezondheid en training tot triathlon als lifestyle en interviews.

Nog niet
ingeschreven?

De redactie van Transition houdt jou graag op de hoogte van nieuwe artikelen, tips van onze Makers en sneak previews van nieuwe edities van het online magazine.